5 saveta kako stilizovati narukvicu sa dijamantima

Dijamantske narukvice su bezvremenski i elegantni dodatak koji svakoj odeći može dodati dašak glamura, zbog čega neki svoje voljene “teniske” narukvice dizajnirane od belog zlata i dijamanata nose svakodnevno. 

U čemu sigurno pomaže udobnost komada nakita i prikladnost nošenja u svakoj prilici, a uz pravi stil i negu, dijamanti mogu biti bezvremenski i elegantni dodatak u kojem možete uživati decenijama bez problema. 

Bilo da se oblačite za svečani događaj ili želite da vaš svakodnevni izgled bude jedinstveniji, postoji mnogo načina da stilizujete dijamantsku narukvicu, a u ovom članku ćemo istražiti top pet saveta i trikova za nošenje dijamantskih narukvica kako biste bili sigurni da izgledate najbolje!

Odabir dijamantske narukvice

Kada je u pitanju stilizovanje dijamantske narukvice, važno je odabrati pravi stil i dizajn komada koji dopunjuje vaš lični ukus i željen izgled

Dostupne su mnoge različite vrste dijamantskih narukvica, uključujući teniske narukvice ili one sa puno detalja urađenih u zlatu i narukvice sa dijamantskim detaljima, a stilizovanje zlatne narukvice sa dijamantima zavisi od odabira pravog dizajna i uparivanja sa adekvatnom odećom i drugim dodacima. 

Prateći savete i trikove za stilizovanje i negu vaše dijamantske narukvice, koje ćete videti u nastavku teksta, možete osigurati da ona ostaje bezvremenski i elegantan dodatak godinama koje dolaze.

#1 Oblačenje za svečane prilike

Dijamantske narukvice su savršen komad nakita za svečane događaje, kao što su venčanja, svečane večeri i veridbe. Klasična dijamantska teniska narukvica može dodati dašak glamura i sofisticiranosti bilo kojoj svečanoj haljini ili koktel haljini. 

Omogućite dijamantskoj narukvici samostalno da zablista bez dodavanja suvišnog nakita ili za bolji efekat iskoristite jednostavno prstenje, recimo vereničko ukoliko imate, a ako ne, onda svakako sličnog dizajna.

Dodatno, možete slagati dijamantske prstenove različitih stilova i oblika da biste stvorili eklektičniji i personalizovaniji izgled.

Ovo će vam pomoći da skrenete pažnju na svoju dijamantsku narukvicu i stvorite kohezivan i elegantan izbor.

#2 Dodavanje sjaja ležernoj odeći

Dijamantske narukvice se takođe mogu stilizovati sa ležernijim odevnim predmetima kako bi dodali dašak sjaja i glamuroznosti. 

Na primer, možete upariti jednostavnu dijamantsku narukvicu bez suviše detalja sa farmerkama i majicom kako biste dodali sofisticiranost i prestiž inače ležernom izgledu, a samim tim pokazali dobar ukus i status.

Teniske narukvice, na primer, imaju neprekidan niz dijamanata postavljenih duž linije narukvice i mogu se nositi samostalno ili slagati sa drugim modelima ili tipovima nakita. 

Na kraju nošenja, svoju dijamantsku narukvicu treba da čuvate u kutiji za nakit ili torbici kako biste sprečili da se izgrebe ili ošteti, ali i tokom dana je skinite ukoliko recimo uređujete dvorište, a u svim drugim prilikama ovaj tip narukvice nosite na ruci koja vam nije dominantne kako biste je izlagali manjem riziku od oštećenja.

#3 Kombinovanje i usklađivanje sa drugim nakitom

Jedna od sjajnih stvari kod dijamantskih narukvica je to što se mogu lako upariti sa drugim vrstama nakita kako bi se stvorio jedinstven i personalizovan izgled. 

Na primer, možete upariti dijamantsku narukvicu sa satom da biste stvorili slojevit izgled koji je i funkcionalan i moderan, ali i formalan ili profesionalan. 

Da biste bili sigurni da se vaša dijamantska narukvica ističe, uparite je sa jednostavnim i elegantnim nakitom, kao što su dijamantske minđuše ili upotrebite delikatnu ogrlicu sa priveskom, a naravno dobro će se slagati i uz veliki, blistav i naglašen prsten.

Takođe možete da uskladite dijamantske narukvice sličnih veličina i stilova da biste stvorili slojevit izgled koji je istovremeno sofisticiran i moderan, bez da deluje kao da je previše ili kič.

#4 Slojevit izbor nakita od dijamanata

Nanošenje slojeva je odličan način da dodate dimenziju i teksturu svom dijamantskom nakitu. 

Na primer, možete uz narukvicu nositi i identičnu dijamantsku ogrlicu sa dužim lancem i dodati dijamantski privezak za više slojevit izgled. 

Alternativno, možete upotrebiti više dijamantskih narukvica različitih stilova i veličina da biste stvorili boemskiji i opušteniji izgled, pritom mogu biti smeštene na nadlaktici, oko zgloba ruke ili malo iznad sata na podlaktici.

Na taj način ćete uskladiti svoj dijamantski nakit sa odećom, dodacima, potencijalnim poklonom iznenađenja u vidu nakita ili čak lakom za nokte!

#5 Kombinovanje različitih boja zlata sa dijamantima 

Zlatne narukvice na kojima su umetnuti dijamanti mogu biti od belog, žutog ili roze zlata, a upravo ta karakteristika će biti veliki faktor u stilizovanju!

Stiliziranje metala različitih boja može se izvršiti na više načina u zavisnosti od željenog efekta, zato koristite metale sa kontrastnim bojama da biste stvorili smelu poruku. Na primer, uparite belo zlato sa žutim ili rozim, ili žuto sa rozim.

Nanošenje različitih boja može stvoriti dimenzionalni efekat, a da bi ga postigli stavite zlatnu ogrlicu od žutog zlata i dijamantsku narukvicu od belog zlata sa još par komada od srebra na jednoj ruci.

Zatim koristite nakit sa sličnim nijansama da biste stvorili suptilan, kohezivan izgled i bratite pažnju da se za svečanije prilike boje metala uvek slažu odnosno da belo zlato uparite sa belim, a žuta sa žutim i tako dalje.

Takođe, upotrebite u svoju korist različite teksture da biste stvorili vizuelnu zanimljivost. Na primer, uparite sjajni metal sa mat završnom obradom ili kovanu teksturu sa glatkom.Sve u svemu, ključ je da se zabavite i eksperimentišete sa različitim stilovima, oblicima i krojevima kako biste pronašli kombinaciju koja dopunjuje vaš lični stil i čini da se osećate samouvereno i lepo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *