Ideje i saveti za uređenje doma

biljke-saksije-uredjenje-enterijera-kaktusi

Ukoliko upravo tragate za idejama i savetima za uređenje doma, sigurno ste u procesu osvežavanja i ulepšavanja mesta na kom živite. Znamo koliko je važno da dom bude odraz personalnog stila, prilagođen broju ljudi koji u njemu živi i njihovim navikama.

Zato ćemo vam u nastavku teksta ponuditi opšte savete za uređenje enterijera, koje zatim možete prilagoditi ličnim preferencijama i potrebama. Hajde da vidimo kako možete urediti dom tako da odiše lepotom i svežinom, a zatim ga i prilagoditi u skladu sa ličnim potrebama i preferencijama.

Kuhinja – dobro opremite ključno mesto u domu

Hajde da zajedno razmislimo – šta je ono što je neophodno u jednom domu kako bi neko u njemu mogao da živi? Da, to su definitivno: krevet, kupatilo i njeno veličanstvo – kuhinja! Zato upravo ova tri elementa doma mnogi dizajneri enterijera zovu ključnim tačkama objekta.

Osim toga što savetujemo da radije uložite u kuhinjske elemente “po pomeri”, nego da dom opremate gotovim kuhinjskim elementima, jer će tako kuhinja u potpunosti biti prilagođena obliku i veličini stana ili kuće u kojoj živite, kao i ukusu i potrebama koje u kuhinji imate, savetujemo i da je dobro opremite kuhinjskim aparatima!

Sve što vam je potrebno je proverena prodavnica aparata za domaćinstvo u kojoj ćete pronaći kvalitetne kuhinjske, ali i druge aparate za kuću. Nakon ovako kvalitetnog i temeljnog opremanja kuhinje – vaš dom biće divno i toplo uređen.

kuhinja-uredjenje-enterijera-dom-aparati-kucni-kuhinjski

Napravite mesta za veliki plakar – sigurno vam je potreban

Nećete naći praktičniji i efikasniji savet za uređenje enterijera od ovog! Veliki plakar zaista je potreban svima! Bez obzira na to koliko garderobe imate! Svaka torba, sportska i obična, kofer i jakna, moraju da nađu svoje mesto u domu, a da to ne bude na samom nameštaju, stolovima ili podu.

Sem toga, ukoliko nemate mesta ispod kreveta – negde treba da smestite i posteljinu, peškire i kućni tekstil. Ne zaboravite na sve ove komade i njihovu količinu prilikom uređenja doma, te se opredelite za veliki plakar i nađite pogodno mesto gde ćete ga smestiti – sigurno vam je potreban!

Veliki sto – njegove funkcije su brojne

Sem za veliki plakar, naš savet je da napravite mesta u stanu i za veliki sto, koji će vam, isto kao i plakar – biti od velike važnosti, a pružiti i puno funkcionalnosti i efikasnosti. Veliki sto u domu može služiti za rad, ručavanje, presađivanje biljaka… Jednostavnije – veliki sto je izuzetno praktično rešenje za mnoge namene koje ćete tokom svakodnevice poželjeti da radite.

Unesite život u svoj dom – uređenje doma uz dekoraciju biljkama

Potpuno nam je jasno zašto ljubitelji minimalizma, kao i savremene arhitekture, žele da isprate ove trendove – stanovi i kuće koje su ovako sređene zaista odišu elegancijom i sofisticiranošću! Ipak, moderni eneterijeri često deluju i sterilno, dosadno i jednolično.

Bilo da i vi želite da vaš enterijer bude ovakav, ili čak naprotiv – imamo savet za unošenje života u dom sa kojim nema greške!

Reč je o biljkama!

Naravno, nema potrebe za preterivanjem, ukoliko to ne želite, ali i nekoliko saksija, čak i minijaturnog bilja, divno će uneti život u svačiji dom, a istovremeno će biti i odlična dekoracija!

Osvetljenje – važan faktor za izgled svakog doma

Da li ste znali da isti stan može potpuno drugačije da izgleda u zavisnosti od toga na koji način je osvetljen?

Ako vam manjka prirodnog svetla, a nemate dovoljno novca, vremena ili energije da uložite u probijanje zidova radi izrade prozora koji bi vam to pružili – pobrinite se da ga zameni kvalitetno veštačko osvetljenje.

Od biranja tona, pa do jačine samog svetla – posvetite se odabiru svetiljki koje će služiti osvetljavanju vašeg životnog prostora. Sem toga, svetlo je i dekoratvini element, pa sem logističkog i tehničkog odabira osvetljenja, treba birati i lampe i lustere skladne ostatku enterijera – napraviće veliku promenu!

Ukoliko usvojite savete i ideje iz teksta prilikom uređenja doma – sigurni smo da ćete biti prezadovoljni rezultatima! Uređenje doma postaće uživanje, a krajnji efekat biće praktičan, efikasan, lep i osvetljen moderni enterijer!

Ne samo da ćete ovako više uživati u svakodnevici i provođenju vremena kod kuće, već će izgled vašeg životnog prostora fascinirati i svakog gosta koji vas poseti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *