Kako pronaći jeftine avio karte za Crnu Goru?

more-jahta-brod-obala-plaza

Da li ste znali da od Beograda do Crne Gore možete stići za manje od sat vremena?

Zvuči neverovatno zar ne?

Kako je Crna Gora jedna od najbližih zemalja sa izlaskom na more, već godinama je ona omiljeno mesto srpskih turista, a svoje prijateljstvo dve zemlje pokazale su time što za ulazak nije potreban pasoš već se granica može preći i samo sa ličnom kartom.

Međutim, sve veća tražnja tokom letnjeg perioda za avio kartama do Crne Gore, dovela je do toga da cena ove kratke relacije bude u rangu sa onim mnogo dužim.

Kako biste pronašli što jeftiniju opciju i na svoj odmor stigli brzo i povoljno, u nastavku teksta podelili smo sa vama nekoliko saveta za pronalaženje jeftinih avio karata do Crne Gore.

#1 Budite fleksibilni sa datumima

Pre nego što uzmete godišnji odmor ili rezervišete smeštaj – bilo da su u pitanju hotel ili apartmani za iznajmljivanje u Tivtu, važno je da prvo istražite ponudu avio karata.

Na primer, planirali ste da ostanete na odmoru 7 dana, međutim u željenom vremenskom intervalu cena karte je dosta skupa. Zatim, primetite da za manje novca možete ostati 2 dana duže i novac koji bi dali više za prvobitne karte možete iskoristiti u uživanju na moru.

Pa kako je to moguće?

Zbog veće potražnje za avio karte određenim danima, cena karata može biti i duplo veća nego samo dva dana pre ili posle. Zato, kada određujete datum polaska budite fleksibilni – nepisano pravilo je da su cene karata najviše petkom i subotom, dok su nedeljom i ostalim radnim danima znatno jeftinije. Takođe, važno je i vreme leta. Svako želi prvi jutarnji let, kako bi što ranije stigao i iskoristio ceo dan na moru. Međutim, ukoliko želite da uštedite novac, onda odaberite kasnije odlaske.

Dakle, da sumiramo – kasniji letovi radnim danima uštedeće vam najviše novca!

#2 Kupite avio kartu unapred

Ovo ste već verovatno ako ste ikada kupovali avionske karte. Što je datum leta bliži cena avionskih karata raste. Zato, ako želite da prođete što povoljnije, predlažemo vam da ceo proces pllaniranja letovanja započnete ranije, pa čak i nekoliko meseci. Na taj način imaćete najveći izbor letova i sigurno ćete zgrabiti najpovoljniju ponudu. 

#3 Odabir aerodroma na koji ćete sleteti

U Crnoj Gori postoje 2 aerodroma – u Podgorici i u Tivtu. Logična opcija ukoliko želite da idete na letovanje je da sletite na aerodrom u Tivtu, pa zato većina turista bira upravo ovaj aerodrom.

Razlog za to je što se Tivat nalazi na obali i što je put od aerodroma do smeštaja veoma kratak, a ukoliko odaberu da do smeštaja idu taksijem onda je ovo i najpovoljnija opcija. Takođe, kako veliki broj ljudi letuje upravo u Tivtu, Kotoru i ostalim destinacijama u bokokotorskom zalivu, pri kupovini karata uopšte ni ne razmišlja o aerodromu u Podgorici.

E, upravo to je greška koja može da vas košta poveću sumu novca.

Veoma često, upravo zbog veće tražnje za aerodromom u Tivtu, cene avio karata do Podgorice mogu biti znatno jeftinije. Iako je put od Podgorice, koja se nalazi u centralnom delu Crne Gore, do primorja duži, ovo vam se isplati ukoliko je razlika u ceni između karata veća od 30 evra, koliko je otprilike cena taksija od Podgorice do nekog od gradova na obali Jadranskog mora. 

Zato kada birate avio karte do Crne Gore, osim datuma i vremena leta, paralelno pratite informacije kako za Tivat, tako i za Podgoricu. Saberite ukupne troškove koje ćete imati i na osnovu ovih informacija odaberite najpovoljniju opciju.

#4 Odabir aerodroma sa kojeg ćete poleteti

Da li ste čuli za nove letove sa aerodroma u Nišu i Kraljevu?

Ova dva aerodroma nude veoma povoljne cene avio karata za brojne destinacije širom sveta pa tako i za Crnu Goru, odnosno Tivat. Ranije se radi povoljnijih avio karata letelo sa aerodroma u Budimpešti i Temišvaru, međutim danas možete povoljnije leteti i iz sopstvene zemlje.

Istražite dostupnost i cene karata sa aerodroma u Kraljevu i Nišu i uporedite ih sa polaskom sa beogradskog aerodroma. U poređenje uključite i vreme i cenu transporta do aerodroma i odaberite najbolju opciju.

Takođe, kada izaberete odgovarajući let, pred vama je izbor da li ćete odabrati najjeftiniju opciju samo sa ručnim prtljagom ili malo skuplju koja uključuje prtljag do 23 kilograma.

Dobra ideja kako da uštedite novac je da ukoliko idete sa još jednom osobom, jedna od vas uzme jeftiniju, a druga skuplju kartu i na taj način podelite kofer, kao i trošak karata.

Tek kada ste pronašli avio karte koje vam najviše odgovaraju, možete se baciti u potragu za idealnim smeštajem. Sad kada ste uštedeli novac na avio prevoz, taj novac možete iskoristiti za smeštaj ili neku zanimljivu aktivnost na odmoru. Nadamo se da su vam ove informacije bile korisne i da ćete uspeti u pronalasku jeftinih karata za Crnu Goru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *