3 tropske destinacije čija priroda će Vas oduševiti

Kako je period godišnjih odmora, svi smo u potrazi za destinacijama koje oduzimaju dah. Neki od nas žele samo plažu i odmor, drugi više vole noćne izlaske i sjajne žurke na plažama, ali svi mi želimo da odmor pamtimo po divnoj prirodi, prijatnom suncu i opuštenoj atmosferi. Ovo su tri tropske destinacije čija priroda će vas potpuno oduševiti.

Mabul Island, Malezija

Ovo je malo ostrvo koje se nalazi u jugoistočnom delu Sabahe, u Maleziji.

Do 1970. bilo je obično ribarsko naselje, da bi pre dvadesetak godina postalo veoma popularno, kako zbog svoje odlične pozicije, tako i zbog fanstastične prirode koja oduševljava turiste i ronioce.

Vremenom se pročulo za neverovatnu lepotu ovog mesta i od tada ono postaje turistička atrakcija ove zemlje.

Što se smeštaja tiče, uglavnom su aktuelni bungalovi izgrađeni iznad vode i namenjeni za potpuno uživanje posetilaca. Suprotno ostalim ostrvima u ovom regionu, ostrvo Mabul nudi nekoliko mesta za boravak. Postoje turistička mesta za sve tipove putnika – u rasponu od osnovnog smeštaja do luksuznih vodenih bungalova i privatnih vodenih vila.

Glavna atrakcija svim turistima je upravo raznovrsnost flore i faune, koja liči na onu na Galapagosu.

Ostrvo Mabul je posebno popularno mesto za putnike koji planiraju da rone na jednom od najboljih ronilačkih mesta u svetu – Sipadan ostrvu. Za početnike na ostrvu ima nekoliko škola ronjenja, a svi oni nude ronilačke izlete oko Mabula, u blizini Kapaleja i naravno u Sipadanu.

Na ostrvu postoje dva mala sela, u kojima živi oko 2000 lokalnih stanovnika (Bajau Laut). Oni se oslanjaju i na ribarstvo i na turizam.

Na ostrvu nema puteva, a svi prevozi se obavljaju brodom.

Na najlepše plaže naićićete ako se udaljite u izolovana područja.

Zanzibar, Tanzania

Ako ste pravi zaljubljenik u prirodu, predlažemo vam da razmislite i o odmoru u Africi.

Ostrvo Zanzibar nalazi se  u južnom delu arhipelaga i gleda na Kizimzaki zaliv. Ostrvo je udaljeno jedan sat vožnje od glavnog grada Tanzanije. To je zemaljski raj koji je savršen za sva godišnje doba i za sve tipove putnika i turista.

Osim plaža sa tirkiznom vodom ono što ovo ostrvo nudi je i istorijski grad „Stone Town“ koji će verovatno biti interesantan za one turiste koji vole da se edukuju i dok su na odmoru.

Naziv Zanzibar bukvalno znači “crna zemlja” i prvo pominjanje Zanzibara datira oko 200 pre naše ere. Tokom vekova bio je važan centar za trgovinu robovima.

Na kraju devetnaestog veka postao je engleski protektora. Godine 1964. Zanzibar stiče nezavisnost.

Ostrvo Zanzibar nudi zapanjujuću lepotu, ima mnogo malih ostrva i na desetine egzotičnih plaža koje oduzimaju dah.

Plaže Zanzibara su plaže sa belim peskom koje su savršene za sunčanje i opuštanje, jer se nalaze na mirnoj lokaciji, daleko od gužve i buke, tako da oni koji žele se opuste ovde mogu da uživaju u miru i lepoti prirode.

Kada je u pitanju Zanzibar cena aranžmana varira iz godine u godinu, a baš ove godine je povoljnija nego inače, pa ako planirate da je posetite, sada je pravo vreme za to!

Koh Tarutao, Tajland

Turizam na Tajlandu doživljava ogroman napredak u poslednjih desetak godina.

Većina ljudi Tajland obilazi kako bi stekli uvid u njihovu fantastičnu kulturu i prelepe lokacije na kojima se nalaze hramovi i sveta mesta.

Naš predlog za vaše putovanje je izolovano ostrvo Koh Tarutao, mesto koje kada se prevede sa malezijskog jezika označava misteriju i prirodu.

Ovo je savršena lokacija da se odmorite od svih obaveza i opustite se na toplom pesku uz pogled na azurno plavu vodu.

Koh Tarutao je takođe i veoma dobro zaštićen nacionalni park, zato na ovom ostrvu nema puno luksuznih hotela, što znači da turisti imaju privatnost i mogućnost da uživaju u prirodi bez puno gužve.

Na tri glavne plaže raspoređeni su bungalovi, a osim toga možete iznajmiti i šator. Ishrana se uglavnom sastoji od tradicionalnih i lokalnih tajlandskih jela.

Što se ronjenja tiče, možete roniti na severoistočnoj strani ostrva, ali morate iznajmiti brod koji će vas odvesti do tamo, što je idealna prilika da uživate i u ovoj vrsti vožnje.

Takođe, ako ste avanturista, možete iznajmiti i planinske bicikle i njima se voziti kroz predivnu džunglu koja je prava prirodna oaza ovog dela sveta. Prava stvar za ljubitelje prirode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *