Najkreativnije svadbene dekoracije – kako biti unikatan?

 

Za venčanje se kaže da je jedan od najlepših trenutaka u životu dvoje ljudi. Iako mnogi tvrde da im osim partnera ništa drugo nije potrebno, ipak vole da podele lepe trenutke sa dragim ljudima, a venčanje je odlična prilika da sve koje vole okupe na jednom mestu.

Oko organizacije samog događaja ima dosta posla, a pravi izbor za prostor u kom će se odigrati venčanje treba da bude funkcionalan, ali i da odgovara potrebama mladenaca i njihovih gostiju.

Odaberite boje prema svom senzibilitetu

U životu ljudi boje igraju veliku i značajnu ulogu i zbog toga im se i na svadbama pridaje pažnja i sve treba da bude usklađeno kako bi fotografije bile lepe, a mladenci zadovoljni svojim danom.

Bilo da volite pastelne ili nešto upečatljivije boje, u dogovoru sa partnerom odaberite onu koja najviše odgovara vašim afinitetima, ali nemojte da budete previše rigorozni i pokušavate da sve držite pod kontrolom jer uvek će biti momenata koje ne možete i ne treba da kontrolišete.

Svadbena torta

Jedan od trenutaka koji se na svadbama, osim prvog poljupca i plesa sa nestrpljenjem očekuje je svadbena torta. Gosti žele da vide šta su to mladenci odabrali i na koliko spratova torba ide.

Velike torte nisu uvek najbolji izbor, možete da odabere i nešto manju tortu, a da ona bude upečatljiva, ukusna i da priča vašu priču. Sigurno da imate neki omiljeni stih ili dezen koji biste voleli da se nađe na torti tog velikog dana, pa zato pustite mašti na volju, a poslastičari će udovoljiti vaših željama, jer kreativnost nema granica samo kad joj dozvolite.

Idealan oltar

Veliki broj parova bira da obavi i građansko i crkveno venčanje, a već je postalo tradicionalno da osim oltara u crkvi postoji još jedan, improvizovani za građansko venčanje, pa možete da razmislite kako biste voleli da on izgleda.

Možete da ga ukrasite cvećem, ali i vežete trake od platna koje simbolizuju čistotu i nevinost, sve u zavisnosti od toga šta volite. Kasnije ovaj oltar možete da iskoristite za pravljenje lepih i romantičnih fotografija kojima će on dati dodatnu notu šarma.

Cveće – nezaobilazni deo

Jedna od prvih asocijacija na svadbe je romantika, a nje uglavnom nema bez dobro dekorisanog prostora, a takvu atmosferu dodatno upotpunjuje cveće koje mladenci odaberu za svoj dan.

O bidermajeru će se pričati i danima posle svadbe, a mlade nove da baš njihov buket bude jedinstven i unikatan. Ne treba samo da pratite trendove već da se vodite svojim ukusom i izabere ono cveće koje najviše volite i koje će biti uz vas za poseban dan.

Osim bidermajera koji mlada nosi do trenutka kada nastupa onaj zabavni deo bacanja, a okupljene devojke ga hvataju, cveće treba da se nađe i kao dekoracija na stolovima i u prostoriji u kojoj se slavlje održava.

Klasične stvari nikada ne izlaze iz mode, pa ako ne znate koje cveće biste mogli da odaberete, u konsultacijama sa svojim cvećarem, možete da napravite aranžmane od ruža ili gerbera koji idu uz svaku priliku, pogotovo kada su u pitanju pastelne nijanse roze boje.

Tropski aranžmani

Ako su i mlada i mladoženja više avanturistički tipovi i vole interesantne dekoracije koje neće biti već viđene, onda mogu da razmisle o tropskim aranžmanima koji su i dalje neobični, a upečatljivi.

Neka se zelenilo spušta sa stolova u sali jer nema ništa lepše od toga da se ugledamo na prirodu. Možete dodati i cveće kako bi bilo koloritnije, ali i postaviti nekoliko sveća koje će doprineti romantici i potpunom doživljaju.

Svadba je događaj koji u životu mladenaca ima veliku ulogu, sigurno ga pamte po dobroj zabavi, društvu dragih ljudi, ali i često nervozi da li će sve da prođe u najboljem redu i onako kako su to zamislili.

Najkreativnije svadbene dekoracije su one koje vi odaberete jer svaki par ima svoju priču koju želi da ispriča i kroz muziku i kroz sitne detalje koje ne primetite odmah. Neke od njih možete i sami da napravite ili prepustite stručnjacima koji će ispuniti sve želje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *