8 najboljih rođendanskih poklona za blisku osobu

poklon-rodjendan-cestitka

Nekome ko vam je veoma blizak se bliži rođendan a vi ste u dilemi šta da mu kupite? Sigurno biste želeli da poklon bude nešto veoma originalno, ali ponestalo vam je ideja.

Nekada je teže odabrati poklon za blisku osobu nego za poznanika jer je znate veoma dobro i tokom godina poznanstva sa njom verovatno ste podigli kriterijume za poklone, te ona svake godine očekuje nešto ludo i originalno.

Ukoliko vam treba malo inspiracije, na pravom ste mestu.

Prilikom odabira poklona najvažnije je da razmislite o tome šta osoba kojoj ga kupujete voli i kakav stil ima. Verujemo da će se obradovati bilo kom od poklona sa naše liste, ali svakako savetujemo da upotpunite sjajan rođendanski poklon njenim omiljenim slatkišima i slatkom porukom. Na taj način daćete lični pečat svakom poklonu.

Najoriginalniji pokloni za rođendan

Predstavljamo vam naše ideje za najoriginalnije poklone.

#1 Putovanje – beg iz grada kao poklon

Putovanje je jedan od najboljih načina da iznenadite svoju dragu osobu. Možete joj pokloniti vaučer neke turističke agencije ili kupiti avionske karte za destinaciju na koju je dugo želela da otputuje.

Znamo da ovakav tip poklona za nekoga  predstavlja preveliku investiciju, ali putovanje ne podrazumeva uvek mnogo novca i daleku destinaciju. Možete se odlučiti za zajednički spa vikend na obližnjoj planini ili u banji. Nema lepšeg načina da je počastite i provedete se za njen rođendan, zar ne?

#2 Umetnička radionica – paint and drink

Ovo je veoma dobar poklon za svaku kreativnu i umetnički nastrojenu osobu. Odvedite rođendanca na grupnu radionicu slikanja uz piće. Bilo da je početnik ili da ima iskustva sa slikanjem, verujemo da će joj ova aktivnost biti veoma zabavna.

slikanje-radionica-covek-devojka-paleta-cetkice

Najlepši deo večeri biće joj trenutak kada završi svoje remek delo i ponese ga kući. Radionice ovog tipa su uglavnom tematske i rekreiraju se slike velikih umetnika poput Monea ili Van Goga, pa tako i vi možete odabrati omiljenog umetnika vašeg rođendanca. U ponudi postoje i one na kojima se ne slika na platnu već na predmetima poput šolja, tacni ili nakita.

#3 Vaučer za masažu – lep i praktičan poklon

Ukoliko znate da je osoba za koju birate poklon pod stresom i da ne stiže da se posveti sebi dovoljno zbog velikog broja obaveza, vaučer za masažu je odličan izbor poklona.

Verujemo da će se vaša draga osoba obradovati poklonu jer svima treba malo vremena za relaksaciju ali zbog brzog tempa življenja ne stižemo da uživamo i častimo sebe ovakvim sitnicama dovoljno često.

#4 Slagalica sa zajedničkim fotografijama – ovekovečite svoje uspomene

Za blisku osobu poput dečka, devojke ili najboljeg prijatelja, slagalica je idealan poklon. U današnje vreme ljudi su izgubili običaj da izrađuju i uramljuju fotografije. Velika je verovatnoća da sa ljudima sa kojima provodite dosta vremena imate veoma malo zajedičkih, analognih fotografija.

Slagalica sa vašim fotografijama je originalniji poklon od običnog albuma sa slikama, jer donosi zabavu prilikom slaganja delova. Još jedna prednosti je što nakon što slavljenik sklopi sve delove, postoji velika verovatnoća da će poželeti da urami slagalicu kako bi uvek mogao da gleda vaše zajedničke slike i priseća se lepih uspomena.

#5 Parfem – klasika koja je uvek u modi

Svi vole lepe parfeme. Bilo da kupujete poklon za mušku ili žensku, staru ili mladu osobu. Nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za parfem.

Možete igrati na sigurno i uzeti miris koji osoba već koristi ili se odlučiti za neki novi. Ukoliko odaberete drugu opciju savetujemo da odvedete osobu u parfemeriju kako bi isprobala više mirisa i kako biste bili siguri da nećete pogrešiti sa mirisom. Naravno, uvek možete i odabrati sami ukoliko vam je poznato kakve mirisne note vaša draga osoba voli, a kakve treba izbegavati.

#6 Kaiš ili novčanik – praktičan poklon sa ličnim pečatom

Kaiš ili novčanik spadaju u klasičnije poklone, koji možda na prvu loptu deluju kliše, ali zapravo mogu biti veoma intimni pokloni. U pitanju su praktični predmeti koji će osobi trajati dugo, a svaki put kada ih bude koristila setiće se vas.

Ukoliko želite da personalizujete svoj poklon možete naručiti kaiš ili novčanik sa slavljenikovim urezanim inicijalima, nekim citatom, ili možda vašom internom forom.

#7 Biljka – život na dar

Za ljubitelje cveća, nema mnogo razmišljanja – biljka je pravi pogodak.

Naravno, ne predlažemo da im poklonite buket cveća koji će se osušiti posle par dana, već smo mislili na sadnicu biljke koja će oplemeniti njihov životni prostor.

Idealan izbor bi bila višegodišnja biljka poput bambusa. Za nju se veruje da donosi sreću i veselje u kuću kojoj se pokloni.

#8 Ukras za kuću – zidni sat

Dekoracija za dom je uvek dobar izbor kada su rođendanski pokloni u pitanju.

Svi vole kada im životni prostor lepo izgleda i kada je dekorisan s merom i ukusom.

Predmet poput zidnog sata je praktičan, a u isto vreme veoma upečatljiv poklon koji će ukućane uvek asocirati na osobu koja im ga je poklonila, te je dobar izbor za rođendan bliskih ljudi.

Nadamo se da vam je naša lista originalnih rođendanskih poklona bar malo pomogla i dala inspiraciju za vaše buduće rođendane bliskih i dragih ljudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *