Izazovi sa kojima se možeti susresti ako se selite u Beograd

zena-selidba-kutije-pakovanje

Organizacija selidbe nije jednostavan zadatak.

Preseljenje ume da bude veoma stresno, posebno ako se iz manjeg mesta selite u milionski grad sa kojim se prvi put susrećete.

Nastavite da čitate tekst i upoznajte se sa svim izazovima koje donosi preseljenje u Beograd, kako da se sa njima izborite i šta šta možete da očekujete od svakodnevice u prestonici Srbije. 

Organizacija selidbe – planirajte na vreme

Planiranje je ključ uspeha kada govorimo o selidbi. 

Zato je važno da pre nego što krenete sa pakovanjem osmislite detaljan plan selidbe, od pakovanje, preko prenosa stvari, do raspakivanja i uređenja novog prostora. 

Prilikom pakovanja najvažnija stavka je praktičnost, te vas savetujemo da pakovanje sitnica, odeće i pokućstva organizujete tako da se jednostavno i efikasno raspakujete. 

Kutije označite markerima, napišite šta se u njima nalazi i posebno obezbedite lomljive predmete poput servisa za ručavanje, čaša, ogledala i slično. Kablove spakujte u odvojene kesice, pa potom u kutije, a račune i važna dokumenta smestite u fascikle te u kutije. Prvo pakujte ono što se najmanje koristi, a za kraj ostavite stvari koje su u vašoj svakodnevnoj upotrebi.

Usluge preseljenja na teritoriji Beograda poslužiće svima koji ovaj proces žele da prepuste profesionalcima i maksimalno se opuste tokom čitavog procesa selidbe. Važno je da birate agenciju za selidbe koja pruža čitav spektar usluga, a čiji zaposleni na terenu svoj posao obavljaju predano, efikasno i brzo

Na taj način preseljenje gotovo da nećete osetiti! Pouzdana agencija nudi vam se kupovinu kutija, možete da odaberete opciju prenošenja stvari sa jedne na drugu lokaciju ili im čak prepustite čitav proces selidbe – od pakovanja do raspakivanja!

Na šta treba posebno da obratite pažnju prilikom selidbe u Beograd

Izuzev oraganizacije samog preseljenja, kreiranja plana i angažovanja profesionalaca, važno je da obratite pažnju i na druge detalje koji su posebno važni u Beogradu. 

panorama-beograd

Pre svega, ovde mislimo na saobraćaj. Ukoliko ne poznajete beogradske ulice, predlažemo vam da uključite navigaciju na mobilnom telefonu koja će vam pomoći da na najbrži način stignete sa jedne na drugu lokaciju. Tako ćete izbeći gužvu i pratićete sva saobraćajna pravila i propise. 

Tokom radnih dana, na ulicama Beograda kreira se takozvani saobraćajni špic u periodu između 16 i 18 h, kao i u jutarnjim satima, između 7 i 9 h. Tokom dana vikenda ne bi trebalo da bude gužve u saobraćaju izuzev večernjih časova poslednjeg dana vikenda, kada se mnogi vraćaju domovima. 

Zato je predlog da selidbu i prevoz organizujete tokom dana, kada su ulice nešto praznije, te sa lakoćom prenesete nameštaj, ali i sitnije kutije sa pokućstvom. Takođe, ovaj period je odličan s obzirom na to da ćete najmanje smetati stanarima koji su tada na radnom mestu, ali vodite računa da izbegnete buku u periodu kućnog reda u stambenim zgradama.

Svakako, svojim budućim komšijama porukom na vratima ljubazno najavite datum i vreme useljenja, ukoliko znate da će potrajati duže i ometati njihovu svakodnevicu. 

Prilikom same selidbe, problem vam može predstavljati i prilaz zgradi, kao i parking, pa su to takođe stavke na koje treba da obratite pažnju i organizujete se barem dan ranije kako biste obezbedili slobodno parking mesto i nesmetano preneli nameštaj i čitavo pokućstvo.

Pitanje parkinga najbolje ćete rešiti u dogovoru sa komšijama i zamoliti nekoga od njih da oslobodi onoliko mesta koliko vam je potrebno tokom unošenja stvari.

Važna stavka na koju treba da mislite jeste i da li zgrada ima lift, te ukoliko je odgovor negativan osmislite najbolji način za unos stvari i o tome obavestite agenciju koju ste angažovali za selidbu. 

Život u Beogradu – bogat sadržaj na svakom uglu

Studenti koji se sele u Beograd i svi oni koji se prvi put susreću sa glavnim gradom Srbije mogu se poprilično iznenaditi njegovim tempom i načinom života Beograđana 

Zato vam predlažemo da se pre preseljenja, čak i pre odabira lokacije za život u Beogradu, dobro upoznate sa svim njegovim uglovima i zaputite se u šetnju ovim prelepim gradom. 

Gotovo svaka beogradska opštima može se pohvaliti raznovrsnim sadržajima za decu i odrasle, zelenim površinama, biciklističkim stazama i prostranim šetalištima. Centar grada posebno je atraktivan i ovde su smeštene neke od najmonumentalnijih građevina iza kojih se krije zanimljiva istorija. 

Život u Beogradu ne može vam biti dosadan, budući da ovaj grad nudi sadržaje za sve uzraste i ljude različitih afiniteta. Bilo da želite da šetate kraj reke, izađete na piće ili uživate u ukusnom obroku, posetite pozorište ili se opustite u bioskopskoj sali – u Beogradu je sve nadohvat ruke! 

Ulice prestonice kriju nekoliko desetina muzeja i galerija, veliki broj tržnih centara i ugostiteljskih objekata u kojima možete iskusiti sjajan gastronomski doživljaj! Zato vam predlažemo da što pre krenete u njegovo istraživanje i sigurni smo da ćete ga veoma brzo zavoleti i prepustiti se svim njegovim čarima!

Nadamo se da vam je naš tekst pomogao da se pripremite za selidbu, te da ste sada spremni da se upustite u ovaj proces. Srećno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *