Jesenje boje – kreativnost leži u detaljima

jesen-lisce-pada-devojka

Jesen nam polako dolazi, a dok je mnogi posmatraju kao pozdrav od inspirativnih letnjih i sunčanih dana i najavu zime, kratkog dana i hladnoće, neki u njoj pronalazae savršen izvor kreativnosti.

I zaista, kada tokom jeseni prođemo kroz park, a tople boje žutog i narandžastog lišća dominiraju pejzažom koji je pred nama, teško je ostati imun i ne primetiti neodoljivu lepotu jesenje prirode. Nesumnjivo su upravo božanstvene jesenje boje odgovorne za hiljade slika naslikanih jesenjih pejzaža i još toliko impozantnih fotografija jeseni.

Ali kako ljudi koji nisu umetnici mogu uneti dašak jesenje kreativnosti kroz boje ovog prelaznog godišnjeg doba? Saznajte u nastavku teksta.

Jesenje boje u ormarima – jesen kroz modnu inspiraciju

Jedan od najlakših načina da inkorporiramo jesenje boje u svoju svakodnevicu jeste putem stvari koje nosimo! Najbolje od svega je što su upravo boje jeseni one koje su poslednjih nekoliko sezona i moderne,  pa istovremeno s unošenjem jeseni u svoj dom možemo ostati i te kako IN. 

jesenje-stvari-garderoba-prodavnica-soping

Kada je u pitanju prodaja kaputa za žene, ona je tokom jeseni najpopularnija, jer su kaputi savršeni za ovo ni previše hladno, a ni previše toplo, jesenje godišnje doba. Od tople bež, preko zagasito žute i zelene, pa sve do narandžaste i braon boje, sa novim kaputom ove jeseni svaki dan na sebi možete nositi dašak jeseni, u svom najlepšem izdanju.

Osim kaputa, tanki jesenji džemperi i kožne čizme, torbe i kaiševi braon boje, savšren su način da podstaknemo jesenju inspiraciju paletom toplih boja koje će se savršeno uklapati u jesenje prizore. 

Jesenje boje kroz dekoraciju doma

Još jedan od načina da unesemo inspirativne jesene boje u svoj dom jeste taj da ih iskoristimo kroz dekorisanje i sređivanje doma u kom živimo. Zavisno od stila uređenja vašeg doma i stvari koje koristite kao izvor inspiracije, zavisi i to šta ćete izabrati kao predmete kojima možete da dekorišete mesto u kome živite

Sve što je ovim elementima neophodno kako bi podstakli vašu kreativnost i bili u duhu jeseni, jeste da budu u inspirativnim jesenjim bojama. Bilo da su to ukrasi u vidu slika, ramova ili sata na zidu, ili vaze, presvlake za jastučiće i saksije – nije potrebno puno truda ni ulaganja da potpuno promenite atmosferu us vom domu i usaglasite je sa jesenjom atmosferom.

Jesen kroz kulinarstvo kao izvor kreativnosti

Ima li čega što više simboliše jesen od bundeve, krušaka, šargarepe i batata? Kulinarske čari, uz upotrebu tipičnog jesenjeg voća i povrća, mogu da budu savršen način da probudite kreativnost u sebi, a istovremeno se hranite sezonskim namirnicama, što je vrlo preporučljivo iz nutricionističkog ugla. 

Čak i kada ne prionete korišćenju jesenjih namirnica u kulinarstvu, jesenje boje u kuhinju možete uneti upotrebom posuđa koje je u jesenjim motivima, ili kroz simpatičnu dekoraciju jela u duhu jeseni.

Jesenje kulinarstvo ovako ne samo da će podstaći specifičnu atmosferu u vašem domu, pa i probuditi kreativnost, već će i samo po sebi biti način za ispoljavanje kreativnosti. Ukoliko dozvolite sebi da ga tako doživljavate, kuvanje samo po sebi može da bude idealna manifestacija kreativnosti i nepresušan izvor inspiracije.

Početak godišnjeg doba kao prilika za svež početak

Iako svakog dana možemo načiniti promenu u svom životu ukoliko to zaista želimo, nije retkost da čekamo značajne datume, kao što su Nove godine i rođendani, ili počeci meseci, kako bismo napokon započeli sa novom navikom koji dugo želimo da krenemo da praktikujemo, ili ostavili neke stare, loše rutine iza sebe.

Zašto baš početak jeseni ne bismo iskoristili kao savršenu priliku za svež početak? Probudite svoju kreativnost tako što ćete napokon otpočeti sa novim hobijem – oslikavati platna jesenjim bojama, ili možda na stolnjaku pokušati da izvezete motive jesenjeg lišća? 

Sigurni smo da sada imate pregršt ideja i inspiracije za unošenje jeseni u svoju svakodnevicu. Provedite ovu jesen lepše nego ikada do sad! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *