Pet kreativnih saveta za dekoraciju sale za svadbe

svetla-vencanje

Venčanja su izuzetno inspirativna kada je dekoracija u pitanju, ali ponekad se stiče utisak da se određena dekorativna rešenja ponavljaju iz venčanja u venčanje. Jasno je da postoje određene dekoracije bez kojih se svadba ne može zamisliti, poput cveća i balona, ali tu je i niz drugih opcija koje uz malo truda i mašte mogu učiniti jedno venčanje vrlo lepim, posebnim i nezaboravnim, kako za mladence tako i za sve goste. 

Ukoliko pripremate venčanje ili pomažete nekome u dekoraciji istog, evo nekoliko kreativnih predloga koji će tu priliku učiniti zaista posebnom.

#1 Dekoracija suncokretima

Cveće je neizostavno na svadbama, ali nije nužno da se uvek iste vrste pojavljuju kao glavna dekoracija. Zašto ne biste razbili monotoniju pastelnih nijansi i ukrasili prostor suncokretima? Suncokreti kao dekoracija pružaju poseban pečat svakom ambijentu, a naročito kada se upakuju u profesionalne aranžmane pravljene za posebne prilike. 

suncokret-dekoracija-prsten-svadba

Svaki naslon stolice sa spoljne strane može dobiti po jedan suncokret, upleten u prljavo beli til, a duž sale se mogu postaviti i veći aranžmani kao dekoracija. Mnoge svadbene sale pružaju mogućnost da sami osmislite dekoraciju, dok neke od njih već imaju zaista prelepe, neobične aranžmane od raznovrsnog cveća, poput onih u sali za svadbe hotela Majestic.

#2 Najdraže fotografije kao dekoracija

Venčanja su odlična prilika za malu retrospektivu, koja samom događaju pruža još lepšu i svečaniju dimenziju. Kada postoji malo duži prilaz sali za svadbe, on se može dekorisati tako što će se sa obe strane postaviti fotografije mladenaca, odnosno njihove najlepše uspomene sa putovanja, rođendana i različitih prilika koje predstavljaju izvesnu “vremensku liniju” njihove veze. 

#3 Romantični lampioni za specijalne efekte

Svetlosni efekti su ponekad najlepša dekoracija, a različiti lampioni pogodni za posebne prilike mogu učiniti salu potpuno magičnim mestom. Nabavite lampione i rasporedite ih – na plafonu, uz stolove, duž puta kojim mladenci ulaze u salu ili na neki drugi način. Ambijent će biti romantičan, topao i definitivno vrlo originalan. 

svetla-vencanje

Ovakva vrsta dekoracija pruža bezbroj načina za samo postavljanje i organizaciju, dovoljno je samo da kreativno osmislite kako želite da izgleda atmosfera na samom venčanju. 

#4 Osmislite posebne poruke

Svi mi volimo lepe i iskrene poruke, gde god one bile napisane. Ukoliko znate neke lepe citate, stihove ili pesme, možete ih izraditi na velikim dekorativnim tabalama koje će biti postavljene unutar sale ili na samo određenim mestima, u zavisnosti od vaših želja i samog prostora. Svakog gosta, takođe, može sačekati mali poklončić sa porukom, a poruke možete osmisliti i sami ukoliko ste tako inspirisani. 

#5 Personalizujte pića ili čaše

Personalizovani detalji uvek privlače najviše pažnje, a na venčanju pružaju posebno lepe momente. Personalizacija čaša za vino za mladence i njihove najbliže goste nije novost, ali ono što dosad nije mnogo puta viđeno je personalizacija pića, odnosno flaša vina koje mogu da izgledaju kako god vi to zamislite. 

Dovoljno je samo da organizujete izradu posebnih nalepnica za flaše, na kojima će biti prikazane fotografije, poruke ili šta god vi poželite. U pitanju je detalj, ali svakako veoma upečatljiv i originalan. Nema sumnje da će gosti biti oduševljeni, a takvi detalji su ujedno i vrlo fotogenični.

Ovo su samo neki od načina da salu za venčanje učinite zaista magičnim mestom koje će doprineti prijatnoj i romantičnoj atmosferi. Postoji još niz primera originalne i neobične dekoracije, pa verujemo da će kreativci primeniti pored ovi, još neku zanimljivu ideju za dekoraciju sale za svadbu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *