Kako odabrati idealan stan za udoban porodični život?

kljucevi-od-stana-bracni-par

Kako odabrati idealan stan za udoban porodični život?

Ponuda nekretnina je u poslednjih nekoliko godina u velikom porastu, tako da se kupcima otvaraju mnoge mogućnosti po tom pitanju. 

Veliki izbor stanova u novogradnji omogućava vam da istražite bogato tržište, uporedite karakteristike stanova i napravite idealan izbor za udoban život vas i vaše porodice.

Idealno bi bilo da novo mesto za život odgovara potrebama svim članovima domaćinstva, o čemu investitori sve više brinu i trude se da postave visoke standarde.

Ukoliko planirate kupovinu novog stana za porodični život, nastavite sa čitanjem teksta i pogledajte naše savete.

Odlična lokacija za praktičniji način života

Prilikom odabira novog doma, lokacija je definitivno jedna od prvih stavki na listi odlučujućih faktora kupaca.

Odlučite se za stan na sjajnoj lokaciji i sebi obezbedite malu udaljenost do centra grada, škole, bolnice, vrtića, posla i svih ostalih bitnih tačaka u gradu. Osim same lokacije kao fizičke pozicioniranosti, važno je da ona bude kvalitetno povezana sa ostatkom grada po pitanju saobraćaja.

Odlična lokacija u blizini škole, sa mnogo igrališta i parkova će naročito pogodovati najmlađim članovima porodice. Vremenom tokom odrastanja mališana ćete sve bolje razumeti njihove potrebe i zašto je važan odabir odlične lokacije za život.

Magazin za nove roditelje pruža još dosta korisnih saveta na temu roditeljstva, koje će vam pomoći da mnogo lakše i praktičnije pristupite odgajanju dece.

Gradovi postaju sve naseljeniji

Selidbe u Beograd su sve učestalije iz godine u godinu, grad se širi, tako da dobija sve više urbanih naselja u širem centru.

Ovo je karakteristično za sve veće gradove u Srbiji.

Veća naselja postala su kao mali gradovi koji sasvim dobro funkcionišu samostalno. Samim tim, više nije presudno da lokacija vašeg novog doma bude u samom centru grada, gde su stanovi najskuplji.

Na koje karakteristike stana treba obratiti pažnju?

Kada konačno suzite izbor i pronađete idealnu lokaciju, razmislite o karakteristikama stana čak i pre nego da odete u prvo razgledanje.

porodica-novi-dom

Ukoliko odete pripremljeni, tačno ćete znati na šta najviše da obratite pažnju i kako da se odlučite.

Evo i nekoliko naših saveta.

#1 Kvadratura prilagođena brojčanosti porodice

Bez obzira da li već imate dece ili tek planirate, kupovinom porodičnog stana morate misliti na udobnost svih sadašnjih i budućih ukućana.

Činjenica je da je kupovina nekretnine veliko ulaganje, pa je potrebno napraviti balans između želja i mogućnosti. Budite strpljivi i pronađite stan koji će cenovno i po kvadraturi biti odgovarajući.

#2 Odličan raspored za visoku funkcionalnost

Odličan raspored prostorija je nešto što u najvećem broju slučajeva rešava pitanje manje kvadrature.

Manji stan ne mora nužno da znači skučenost, jer se uz adekvatan raspored može postići to da svako od ukućana ima svoju privatnost i lični prostor. Ukoliko odabrete stan u novogradnji u ranoj fazi gradnje, postoji šansa da i sami možete učestvovati u kreiranju rasporeda prostorija.

Pored toga, postoji mnogo tehnika prilikom uređivanja stana pomoću kojih možete uštedeti na prostoru i bolje ga iskoristiti. Ne samo da ćete fizički dobiti više prostora, već će i vizuelno stan izgledati bolje. 

#3 Spratnost i osvetljenost

Istraživanja agencija za kupovinu nekretnina su pokazala kako se najveći broj kupaca odlučuje za drugi sprat, zbog male udaljenosti u odnosu na prizemlje, što ih čini idealnim za porodice sa decom.

Takođe, pružaju lepši pogled nego sa prvog sprata, dalje su od prašine i buke sa ulice, dok su dovoljno ušuškani ako je u pitanju manja zgrada.

Prilikom kupovine na zaboravite ni na osvetljenost prostorija. Da li je stan okrenut ka sunčanoj strani i u koje doba dana?

Više svetla će ukućanima pružiti bolji osećaj i lepšu atmosferu unutar doma. I sami možete doprineti tako što ćete ukloniti tamne zavese i veliki nameštaj pomeriti od prozora kako bi svetlost mogla da uđe.

Novogradnja pruža sigurnost za stanare

Stanovi u novogradnji su uprkos mnogim sumnjičavim kritičarima u najvećem broju slučajeva izgrađeni prema svim modernim pravilima i standardima. Brzina gradnje je podignuta na viši nivo zbog savremenih mogućnosti i napretka tehnologije.

Pored toga, kupovinom stana u novogradnji imaćete potpuno nove instalacije, podove, stolariju. Neće biti potrebe za nikakvim ulaganjima niti renoviranjem na samom početku, što će nadomestiti nešto veću cenu kvadrata u odnosu na stare stanove.

Pametnim ulaganjem svedite troškove na minimum i mnogo efikasnije ih iskontrolišite.

Tehnike gradnje su danas značajno napredovale i promenile se. Dok neki ostaju skeptici, vama savetujemo da se prethodno svakako dobro raspitate i informišete. Ukoliko nađete pouzdanog investitora, nema razloga da vas brine proces izgradnje stanova u novogradnji. 

Da li kupovinom stana dobijate parking mesto?

U današnjem svetu automobil više ne predstavlja luksuz, već pravu potrebu naročito za porodice sa malom decom iz mnogo razloga.

Nasuprot sve većem broju vozila na ulicama, pitanje parkinga se za sada ne rešava na pravi način. Ukoliko ne želite da svakodnevno tražite ono vremena na traganje za mesto za svoj auto, rezervisano parking mesto uz kupljen stan će vam rešiti ovaj problem.

Mnogi investitori su prepoznali ovu potrebu kupaca.

Kupovinom stana kod ozbiljnih investitora dobijate i rezervisano parking mesto koje će vam definitivno olakšati svakdonevno funkcionisanje. 

Predstavili smo samo neke od stavki koje mi smatramo veoma važnim prilikom odabira novog stana za porodični život. Na vama je da u skladu sa potrebama koje imate dodatno istražite i prilagodite se. Takođe se nadamo da ste čitanjem teksta stekli nove i korisne informacije, te da će vam one koristiti u praksi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *